Verpleegkundige

Kennisevent: personeelstekort in zorg en welzijn

Professionals in de zorg, managers, beleidsmakers, bewoners én studenten maken zich zorgen over het personeelstekort in zorg en welzijn. Er zijn steeds minder professionals voor meer zorgvragers. Ook kiezen minder scholieren en studenten voor de opleiding tot zorgprofessional, zoals de opleidingen helpende zorg & welzijn, verzorgende IG of verpleegkundige. 

Dit betekent dat we voor grote vragen staan. Hoe zorgen we dat de instroom vergroot wordt? Hoe behouden we zoveel mogelijk professionals in de zorg? En zijn er mogelijkheden om zorg anders te organiseren? Wat betekent dat voor studenten, professionals en zorgvragers in de toekomst? 

Deze thema’s staan centraal in het kennisevent dat het regionaal investeringsfonds ‘Tekort in de zorg is onze zorg’ organiseert vanuit hogeschool Windesheim, ROC van Flevoland, mbo college Hilversum en Flever op 30 mei 2024: ‘De zorgvrager en zorgprofessional in de toekomst. Personeelstekort en het belang van anders organiseren’. 
Met interessante sprekers, actieve workshops, een informatiemarkt en de ‘Challenge’. Bij de Challenge ‘anders organiseren van zorg’ ga je in 2,5 uur oplossingen zoeken voor vraagstukken uit de praktijk.