Een nieuwe ronde langs de sociale (wijk)teams in Ommen-Hardenberg, Steenwijkerland en Ommen
12 juni 2018
In vergelijking met 2017 lukt het professionals uit Zwolle, Ommen- Hardenberg en Steenwijkerland steeds beter om aan te sluiten bij de vragen van individuele bewoners en hun mogelijkheden. Professionals hebben hoge ambities en werken generalistisch, maar dit gaat niet ten koste van specialismen in de sociale (wijk)teams. De ontwikkeling van competenties van professionals en het leveren van maatwerk bij hulpvragen van inwoners laten een significante groei zien.

Het Centrum voor Samenlevingsvraagstukken van Hogeschool Viaa heeft onderzoek gedaan naar de wijze waarop sociale (wijk)teams in Zwolle, Ommen-Hardenberg en Steenwijkerland zich ontwikkelen. Het onderzoek is in 2015 gestart en sindsdien verschijnt er jaarlijks een rapport met de uitkomsten van de ontwikkeling van de sociale teams. Dit is het vierde deel in de serie van onderzoeksrapporten naar de ontwikkeling en werkwijze van de sociale wijkteams in Zwolle, Ommen-Hardenberg en Steenwijkerland.

 

Auteur: 
Teekman, C.; Pruim. E.; Algera, M.;
Uitgever: 
Hogeschool Viaa
Publicatiejaar: 
2018
Aantal pagina's: 
72

Vorm, inhoud en relaties

De Werkplaatsen hebben drie kenmerkende krachtlijnen: vorm, inhoud, en relaties. Het samenspel tussen deze drie is cruciaal.

Meedoen

Houdt uw hogeschool of lectoraat zich ook actief bezig met innovatie en evaluatie van werkvormen voor de sector zorg en welzijn? Lees dan snel hoe u bij de Werkplaatsen Sociaal Domein kunt aansluiten.  

Nieuwsbrief