Luisteren

WSD Noord-Brabant Fontys deelt kennis via Society Colleges en Podcast serie

In de vorige WSD periode startte de Werkplaats Sociaal Domein Noord-Brabant Fontys een boeiende podcastreeks met haar onderzoekers. In 2023-2026 vullen we de reeks aan met nieuwe kennisitems. De eerste in de nieuwe reeks is een podcast van twee Fontys lectoren, Teatske van der Zijpp en Maja Ročak, die samen aan de WSD Ouderen invulling geven op het thema samenzorg. Begin december staat de volgende podcast online waarin alumna Shannon Blezer haar kennis en ervaring deelt over de complexe zorg voor mensen met een eetstoornis. 

Acht keer per jaar verzorgen we een Society College waarvoor docenten, studenten, onderzoekers, professionals uit het werkveld en andere geïnteresseerden worden uitgenodigd bij Fontys Sociale Studies. Er bestaat ook de mogelijkheid het college te volgen via een livestream. Dit kalenderjaar hadden we sprekers over contextueel werken bij psychische problematiek, politisering, armoede en bestaanszekerheid, huiselijk geweld, straathoekwerk, samenzorg, complexiteit van de zorg voor mensen met een eetstoornis, burgerinspraak in stadsvernieuwingsprojecten. Allemaal relevante en actuele thema’s. Regelmatig horen we terug dat deelnemers het zo inspirerend vinden dat ze eens met een andere bril naar vraagstukken leren kijken.

Op onze website vind je de agenda voor de society colleges en een link naar de podcasts. Je kunt ook direct via Spotify volgen of er nieuwe afleveringen zijn.