oudere vrouw in de tuin aan het werk

Lectoraat Active Ageing 2013 - 2021: 'Niet alle oud is even oud'

Het lectoraat Active Ageing deed de afgelopen jaren interdisciplinair praktijkgericht sociaal wetenschappelijk onderzoek. Het onderzoek ging over de beleving, praktijken en ervaringen van ouderen, de positieve aantrekkelijke rollen voor ouderen en de innovaties en interventies die aansluiten bij de (positieve) benadering van het leven die ouderen zelf hebben.

Deze inzichten zijn belangrijk om implementeerbare zorgtechnologieën te realiseren en ouderen te verleiden tot een gezondere leefstijl. We hebben de inzichten van ons onderzoek dan ook uitgedragen in wetenschappelijke publicaties, publicaties voor het werkveld, lezingen, workshops, symposia, enz. Een van de belangrijkste plekken waar we onze inzichten hebben laten landen is in het onderwijs; Avans Hogeschool is toch in eerste instantie een school.

We zetten nog één keer een aantal van de belangrijkste opbrengsten in de spotlights. De vorm die we gekozen hebben is een reeks videopodcasts, ingepakt in een mooi digizine en aangevuld met een aantal andere digitale producten die het lectoraat gemaakt heeft.
 
Wil je meer weten over de mooie resultaten die het lectoraat tussen 2013 en nu realiseerde?