Een handreiking wijkgericht werken vanuit de aanpak WijKring
16 juli 2018

De WijKring is een groep van ongeveer 9 mensen met een ondersteuningsvraag, die op loopafstand van elkaar (gaan) wonen. Zij helpen elkaar, kijken wat er in de wijk te doen is en wat zij zelf voor de wijk kunnen betekenen. Samen met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en de gemeente Nijmegen deden deze de organisaties Pluryn en Bindkracht10 onderzoek naar de ervaringen van de deelnemers en professionals naar het proces van toeleiding naar de WijKring. Met verschillende betrokkenen werd een film gemaakt om anderen te informeren en te inspireren. Daarnaast is op basis van het onderzoek deze handreiking ‘In verbinding met de wijk’ geschreven, bedoeld voor iedereen die sociale verbindingen in de wijk wil versterken. Dit kunnen sociaal werkers zijn, beleidsambtenaren, vrijwilligers, ervaringsdeskundigen, studenten of docenten.

 

Auteur: 
Brummel, A.; Asselt-Govers, I. van; Santvoort, F. van; Ketelaars, A.; Esmeijer, N.; Verharen, L.;
Publicatiejaar: 
2018
Aantal pagina's: 
28

Vorm, inhoud en relaties

De Werkplaatsen hebben drie kenmerkende krachtlijnen: vorm, inhoud, en relaties. Het samenspel tussen deze drie is cruciaal.

Meedoen

Houdt uw hogeschool of lectoraat zich ook actief bezig met innovatie en evaluatie van werkvormen voor de sector zorg en welzijn? Lees dan snel hoe u bij de Werkplaatsen Sociaal Domein kunt aansluiten.  

Nieuwsbrief