1 mei 2013

Outreachend werken is in korte tijd één van de belangrijkste bakens van Welzijn Nieuwe Stijl geworden. Nog niet zo lang geleden werd er met argwaan naar gekeken; ongevraagd bemoeien was controversieel en not done. Tegenwoordig gaat iedereen eropaf. Overheid, welzijn en zorg hebben de eropaf-benadering omarmd en komen graag bij burgers achter de voordeur. Maar met welke intenties gebeurt dit? Voor welke problemen is het een oplossing en wat hebben we te bieden? Zorgvuldig werken en een doordacht aanbod legitimeren de bemoeienis en maken outreachend werken daadwerkelijk effectief. Wie niets brengt en alleen signaleert of controleert, vergroot het wantrouwen en kan beter uit de leefwereld wegblijven.

Auteur: 
Lia van Doorn, Max A. Huber, Charlotte Kemmeren, Maarten van der Linde, Marc Räkers & Tineke van Uden
Publicatiejaar: 
Mei 2013
ISBN-nummer: 
9789088690976
Aantal pagina's: 
124
Prijs: 
€ 9,95 plus € 2,50 verzendkosten
DownloadsTypeGrootte
PDF-pictogram Outreachend Werkt!.pdfpdf1.12 MB

Vorm, inhoud en relaties

De Werkplaatsen hebben drie kenmerkende krachtlijnen: vorm, inhoud, en relaties. Het samenspel tussen deze drie is cruciaal.

Meedoen

Houdt uw hogeschool of lectoraat zich ook actief bezig met innovatie en evaluatie van werkvormen voor de sector zorg en welzijn? Lees dan snel hoe u bij de Werkplaatsen Sociaal Domein kunt aansluiten.  

Nieuwsbrief