Vernieuwingen met succes in de praktijk brengen
24 mei 2016

De afgelopen jaren hebben hogescholen, uitvoeringsorganisaties, gemeenten en sociale professionals hun krachten gebundeld in de Wmo-werkplaatsen (die in 2016 verder gaan als Werkplaatsen Sociaal Domein) om sociale vraagstukken op nieuwe manieren aan te pakken. Maar hoe kan je deze vernieuwingen succesvol implementeren? In de nieuwe publicatie Implementeren in het sociaal domein beschrijven de Wmo-werkplaatsen in negen casusbeschrijvingen hoe zij innoveren, hoe zij ervoor zorgen dat innovaties daadwerkelijk worden toegepast in de praktijk van alledag en welke factoren hierin cruciaal zijn.

Naar aanleiding van de publicatie verscheen in Movisies, het relatiemagazine van Movisie een interview met drie van de auteurs.

 

Auteur: 
Groot, N. de; Zwet, R. van der;
Uitgever: 
Movisie
Publicatiejaar: 
2016
ISBN-nummer: 
9789088691270
Aantal pagina's: 
56

Vorm, inhoud en relaties

De Werkplaatsen hebben drie kenmerkende krachtlijnen: vorm, inhoud, en relaties. Het samenspel tussen deze drie is cruciaal.

Dossier op Sociale Vraagstukken

Wat te doen tegen eenzaamheid? Hoe kan de zelfredzaamheid van jongeren met een beperking worden verbeterd? Wat spelen sociaal werkers nu eigenlijk klaar? De Werkplaatsen Sociaal Domein doen onderzoek naar zulke vragen, midden in de praktijk, met vaak onorthodoxe methoden, en waar beleidsmakers en uitvoerders wat aan hebben. In een dossier over de Werkplaatsen publiceert Sociale Vraagstukken met regelmaat artikelen over opvallende en kenmerkende voorbeelden uit recent onderzoek. 

Nieuwsbrief