Vernieuwingen met succes in de praktijk brengen
24 mei 2016

De afgelopen jaren hebben hogescholen, uitvoeringsorganisaties, gemeenten en sociale professionals hun krachten gebundeld in de Wmo-werkplaatsen (die in 2016 verder gaan als Werkplaatsen Sociaal Domein) om sociale vraagstukken op nieuwe manieren aan te pakken. Maar hoe kan je deze vernieuwingen succesvol implementeren? In de nieuwe publicatie Implementeren in het sociaal domein beschrijven de Wmo-werkplaatsen in negen casusbeschrijvingen hoe zij innoveren, hoe zij ervoor zorgen dat innovaties daadwerkelijk worden toegepast in de praktijk van alledag en welke factoren hierin cruciaal zijn.

Naar aanleiding van de publicatie verscheen in Movisies, het relatiemagazine van Movisie een interview met drie van de auteurs.

 

Auteur: 
Groot, N. de; Zwet, R. van der;
Uitgever: 
Movisie
Publicatiejaar: 
2016
ISBN-nummer: 
9789088691270
Aantal pagina's: 
56
Prijs: 
€ 9,95 plus € 2,50 verzendkosten

Vorm, inhoud en relaties

De Werkplaatsen hebben drie kenmerkende krachtlijnen: vorm, inhoud, en relaties. Het samenspel tussen deze drie is cruciaal.

Meedoen

Houdt uw hogeschool of lectoraat zich ook actief bezig met innovatie en evaluatie van werkvormen voor de sector zorg en welzijn? Lees dan snel hoe u bij de Werkplaatsen Sociaal Domein kunt aansluiten.  

Nieuwsbrief