5 juni 2019

De Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid kijkt, doet en denkt mee met de alledaagse praktijk. We halen verhalen en ervaringen op, we brengen bestaande kennis en gaan samen op zoek naar nieuwe kennis. Opvallende verhalen, situaties en persoonlijke knelpunten zijn verwerkt en gebundeld in de casuïstiekbundel 'Yin en yang in het sociaal domein'. De casussen zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen en beschrijvingen van de praktijk waarin iemand werkzaam is of op een afstandje meekijkt. Zowel bewoners, sociaal professionals, sociaal ondernemers, beleidsmedewerkers als studenten zijn direct of indirect auteur van de casussen. Na elke casus volgen enkele verdiepingsvragen.

Download de publicatie op de website van de Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid.

 

Auteur: 
David ter Avest
Publicatiejaar: 
2019
Aantal pagina's: 
92

Vorm, inhoud en relaties

De Werkplaatsen hebben drie kenmerkende krachtlijnen: vorm, inhoud, en relaties. Het samenspel tussen deze drie is cruciaal.

Dossier op Sociale Vraagstukken

Wat te doen tegen eenzaamheid? Hoe kan de zelfredzaamheid van jongeren met een beperking worden verbeterd? Wat spelen sociaal werkers nu eigenlijk klaar? De Werkplaatsen Sociaal Domein doen onderzoek naar zulke vragen, midden in de praktijk, met vaak onorthodoxe methoden, en waar beleidsmakers en uitvoerders wat aan hebben. In een dossier over de Werkplaatsen publiceert Sociale Vraagstukken met regelmaat artikelen over opvallende en kenmerkende voorbeelden uit recent onderzoek. 

Nieuwsbrief