We leven in een beeldcultuur, en dus is het nuttig om kennis niet alleen via het gedrukte woord maar ook via beeld beschikbaar te stellen. Om die reden, en geïnspireerd door de strip-colleges van RSA Animate, heeft de Wmo-werkplaats Noord-Brabant een eerste strip-college over haar publicatie 'Op zoek naar duurzame zorg' gemaakt (2010, MOVISIE).

Het is een samenwerking tussen het lectoraat van Fontys hogeschool Sociale Studies en Martijn van Gemert, een student van de Fontys hogeschool voor de kunsten. Het filmpje is te bekijken op deze website en op de eigen computer op te slaan via deze link (.flv) of deze link (.mp4).

Dit strip-college, en de volgende edities, vallen onder de creative commonce licentie: ze zijn gratis te gebruiken mits bronvermelding en niet voor commerciële doeleinden. Tegen de zomer van 2011 volgen nog enkele delen van deze strip-colleges.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan Steyaert of Martijn van Gemert.

Vorm, inhoud en relaties

De Werkplaatsen hebben drie kenmerkende krachtlijnen: vorm, inhoud, en relaties. Het samenspel tussen deze drie is cruciaal.

Meedoen

Houdt uw hogeschool of lectoraat zich ook actief bezig met innovatie en evaluatie van werkvormen voor de sector zorg en welzijn? Lees dan snel hoe u bij de Werkplaatsen Sociaal Domein kunt aansluiten.  

Nieuwsbrief