Vragenlijst Corona

Vragenlijst: Corona en de gevolgen voor sociaal werkers

In april en mei 2020 vulden meer dan 700 sociaal werkers in Nederland een eerste vragenlijst van hogeschool Saxion in over de gevolgen van de coronamaatregelen voor het sociaal werk. Hieruit bleek dat de ingrijpende maatregelen tot een aantal belangrijke veranderingen in het handelen van sociaal werkers leidden. De hogeschool zet opnieuw een vragenlijst uit, om de ervaringen en de behoeften van sociaal werkers tijdens de tweede lockdown te peilen. Vul jij hem ook in? Dit kan tot vrijdag 12 februari 2021.

Door de ervaringen en behoeften van sociaal werkers in de huidige lockdown in kaart te brengen, kunnen we de krachten binnen het sociaal werk beter bundelen, elkaar ondersteunen en onze invloed op het politieke en maatschappelijke debat vergroten.

Ook in andere Europese landen

Deze vragenlijst wordt ook in andere Europese landen uitgezet. De resultaten zijn daardoor internationaal vergelijkbaar en worden in Nederland aangeboden aan Movisie, FCB, Sociaal Werk Nederland, BPSW en de Werkplaatsen Sociaal Domein.

Neem ook deel!

Het beantwoorden van de vragen duurt ongeveer 10 - 15 minuten. Deelname aan dit onderzoek is vrijwillig. Je kunt op ieder moment besluiten om te stoppen met deze vragenlijst, zonder een reden hiervoor te geven. Alle persoonlijke data die wordt verzameld met dit onderzoek wordt geanonimiseerd en zijn niet terug te leiden tot individuen. De geanonimiseerde resultaten kunnen gebruikt worden voor (wetenschappelijke) publicaties.

De grote raadpleging van het sociaal werk 2020
Tot en met 10 januari 2021 kun je ook 'De grote raadpleging van het sociaal werk 2020' nog invullen. Hoe tevreden ben jij met je werk? Met jouw input kunnen we een gezamenlijk beeld schetsen en op zoek gaan naar verbetermogelijkheden, zodat jij jouw werk in de toekomst met de benodigde kracht en randvoorwaarden kan (blijven) uitvoeren. Daarnaast maak je ook nog eens kans op het boek ‘Professionalisering van sociaal werk’. We verloten 10 exemplaren onder de deelnemers. Lees meer op de website van Movisie