Om jongeren meer inzicht te geven in het leven achter mensen met psychiatrische of psychosociale problematiek, is een interessante set leerproducten ontwikkeld. Aan de hand van de levensverhalen van Marleen, Jesse, Mayke, Ilse en Esther krijgen jongeren een kijkje in het verleden, heden en toekomst van mensen met een psychiatrische en psychosociale problematiek.

Het studiemateriaal bestaat uit vijf boekjes met elk zes lessen, een film en een handleiding voor docenten, trainers of coaches. Daarnaast is er nog aanvullend lesmateriaal. Met dialogische werkvormen leren jongeren zichzelf in relatie tot mensen met een psychiatrische problematiek beter begrijpen en gaan in dialoog over hun eigen opvattingen en meningen.

Het materiaal is ontwikkeld door Wmo werkplaats Nijmegen. De materialen zijn te downloaden via de website van Wmo werkplaats Nijmegen.

Vorm, inhoud en relaties

De Werkplaatsen hebben drie kenmerkende krachtlijnen: vorm, inhoud, en relaties. Het samenspel tussen deze drie is cruciaal.

Meedoen

Houdt uw hogeschool of lectoraat zich ook actief bezig met innovatie en evaluatie van werkvormen voor de sector zorg en welzijn? Lees dan snel hoe u bij de Werkplaatsen Sociaal Domein kunt aansluiten.  

Nieuwsbrief