10 augustus 2016

Tijdens de startconferentie op 22 september 2016 presenteert de Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid haar programma voor de komende tijd. Op dit moment zijn al de gemeenten Dordrecht, Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen en het samenwerkingsverband van Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk betrokken. Samen met Hogeschool Rotterdam en Hogeschool InHolland/Rotterdam gaat de werkplaats aan de slag met het thema ‘integraal werken in de wijk’.

Programma

10.30 uur - Opening dagvoorzitter
10.35 uur - Korte terugblik Wmo-Werkplaats Rotterdam en Implementatietraject en vooruitblik Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid
11.00 uur - Panelgesprek met wethouders gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk (BAR-organisatie), Dordrecht, Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen en directeuren Sociale opleidingen van Hogeschool Rotterdam en Domein Gezondheid, Sport en Welzijn van Hogeschool InHolland. Onderwerp: de transformatie gaat niet alleen over het verbeteren van de 'kwaliteit van zorg', maar evenzeer over 'kwaliteit van leven'.
11.35 uur - Presentatie werkprogramma
11.45 uur - Officiele opening
12.00 uur - Afsluiting met een drankje

Voor wie?

Wijkteamleden, wijkteammanagers, vrijwilligersorganisaties, docenten, beleidsmakers, gemeenteraadsleden. Iedereen die betrokken is bij, en geïnteresseerd is in het sociaal domein in de regio Zuid-Holland Zuid.

Locatie

Bibliotheektheater Openbare Bibliotheek Rotterdam
Hoogstraat 108, 3011 PV Rotterdam
(op loopafstand van NS Station Blaak en metrostation Blaak)

Aanmelden

Meld u aan op de website van de Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid.

Vorm, inhoud en relaties

De Werkplaatsen hebben drie kenmerkende krachtlijnen: vorm, inhoud, en relaties. Het samenspel tussen deze drie is cruciaal.

Dossier op Sociale Vraagstukken

Wat te doen tegen eenzaamheid? Hoe kan de zelfredzaamheid van jongeren met een beperking worden verbeterd? Wat spelen sociaal werkers nu eigenlijk klaar? De Werkplaatsen Sociaal Domein doen onderzoek naar zulke vragen, midden in de praktijk, met vaak onorthodoxe methoden, en waar beleidsmakers en uitvoerders wat aan hebben. In een dossier over de Werkplaatsen publiceert Sociale Vraagstukken met regelmaat artikelen over opvallende en kenmerkende voorbeelden uit recent onderzoek. 

Nieuwsbrief