5 december 2017

Margo te Roller, docent/trainer aan hogeschool Windesheim, deed in het kader van haar masteropleiding een onderzoek vanuit de Werkplaats Sociaal Domein regio Zwolle. De werkplaats begeleidt diverse sociale teams in de regio: in Ommen, Hardenberg, Steenwijkerland en Zwolle. Als onderdeel van de ‘leerinfrastructuur’ van de werkplaats heeft Margo het wijkteam in Zwolle Zuid begeleid.

Het resultaat van haar werk met dit team heeft ze opgetekend in haar eindscriptie, die verscheen als uitgave van de Werkplaats Sociaal Domein Zwolle.

Movisie Scriptieprijs

Niet alleen haar eigen begeleiders aan de Hogeschool van Amsterdam waren blij met het resultaat, ook Movisie nomineerde de rapportage voor de scriptieprijs 2017. Margo te Roller kreeg uiteindelijk een gedeelde tweede plaats. Lees het juryoordeel op de website van Movisie.

Vorm, inhoud en relaties

De Werkplaatsen hebben drie kenmerkende krachtlijnen: vorm, inhoud, en relaties. Het samenspel tussen deze drie is cruciaal.

Meedoen

Houdt uw hogeschool of lectoraat zich ook actief bezig met innovatie en evaluatie van werkvormen voor de sector zorg en welzijn? Lees dan snel hoe u bij de Werkplaatsen Sociaal Domein kunt aansluiten.  

Nieuwsbrief