1 maart 2017

Het Kennisplatform Sociaal Domein Noord-Holland heeft haar eerste nieuwsbrief verstuurd. De Werkplaats Sociaal Domein Noord-Holland Noord is samen met de Kenniskring Wijk, Teams en Toegang en het Netwerk Regio's aan Zet initiatiefnemer van het Kennisplatform.

Het Kennisplatform communiceert over interessante onderzoeken en praktijken in Noord-Holland. Van het platform zelf, maar ook van partners. Meld u aan voor de nieuwsbrief. Bekijk de nieuwsbrief.

 

Vorm, inhoud en relaties

De Werkplaatsen hebben drie kenmerkende krachtlijnen: vorm, inhoud, en relaties. Het samenspel tussen deze drie is cruciaal.

Dossier op Sociale Vraagstukken

Wat te doen tegen eenzaamheid? Hoe kan de zelfredzaamheid van jongeren met een beperking worden verbeterd? Wat spelen sociaal werkers nu eigenlijk klaar? De Werkplaatsen Sociaal Domein doen onderzoek naar zulke vragen, midden in de praktijk, met vaak onorthodoxe methoden, en waar beleidsmakers en uitvoerders wat aan hebben. In een dossier over de Werkplaatsen publiceert Sociale Vraagstukken met regelmaat artikelen over opvallende en kenmerkende voorbeelden uit recent onderzoek. 

Nieuwsbrief