21 november 2016

Op 8 december is het minisymposium Leren en Creëren. Transformatieprocessen in het sociale domein. Aanleiding is het afscheid van Theo Roes als voorzitter van het Landelijk Overleg Werkplaatsen Sociaal Domein en een aantal andere belangrijke dragers van de Werkplaatsen van het eerste uur: Martha van Biene, Lies Korevaar, Martin Stam en Paul Vlaar.

Het minisymposium vindt plaats in de Theaterzaal van het Huis Utrecht, van 14.00 uur tot 16.30 uur, gevolgd door een receptie.

Programma

Kwesties en keuzes in wijkgericht werken
Inleiding door Lisbeth Verharen

Werkplaatsen als vrijplaatsen om te leren en te creëren
Martha van Biene en Martin Stam

Transformatieparels, successen, lessen en uitdagingen
Een interview met Martin, Martha, Lies, Paul en Theo over parels uit de werkplaatsen en uitdagingen die zij willen meegeven voor de komende tijd.

Afscheid Theo Roes
Gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje en een hapje.

Meld u aan!

U kunt zich aanmelden bij Marieke van Breukelen: m.vanbreukelen@movisie.nl. Begin december ontvangt u een bevestiging en een routebeschrijving.

Download de uitnodiging (pdf)

Vorm, inhoud en relaties

De Werkplaatsen hebben drie kenmerkende krachtlijnen: vorm, inhoud, en relaties. Het samenspel tussen deze drie is cruciaal.

Dossier op Sociale Vraagstukken

Wat te doen tegen eenzaamheid? Hoe kan de zelfredzaamheid van jongeren met een beperking worden verbeterd? Wat spelen sociaal werkers nu eigenlijk klaar? De Werkplaatsen Sociaal Domein doen onderzoek naar zulke vragen, midden in de praktijk, met vaak onorthodoxe methoden, en waar beleidsmakers en uitvoerders wat aan hebben. In een dossier over de Werkplaatsen publiceert Sociale Vraagstukken met regelmaat artikelen over opvallende en kenmerkende voorbeelden uit recent onderzoek. 

Nieuwsbrief