16 oktober 2018

Gemeenten werken met partners en inwoners aan een samenleving waaraan iedereen kan deelnemen. Wat werkt wel en wat niet? Goede voorbeelden werden dit najaar gedeeld op de PraktijkVoorbeeldenParade Sociaal Domein en zijn gebundeld in een e-zine.

In het e-zine leest u een interview met Cees van Eijk, wethouder werk & inkomen, jeugd en diversiteit in Amersfoort, en Henk Smid, directeur van ZonMw, waarin zij onder andere hun visie geven op enkele voorbeelden uit de praktijk. Ook leest u een interview met Erik Dannenberg, voorzitter van Divosa. Dannenberg is voorzitter van de selectiecommissie voor de Praktijk­Voorbeelden­Parade en voorvechter van de inclusie-maatschappij.

Daarnaast zijn in het e-zine natuurlijk ook de praktijkvoorbeelden uitgelicht die tijdens de PraktijkVoorbeeldenParade centraal stonden. Op 24 september was de parade in Rotterdam, op 1 oktober in Eindhoven en op 8 oktober werden de voorbeelden in Zwolle bezocht. Bekijk het e-zine en lees de interviews en de verslagen!

 

PraktijkVoorbeeldenParade Sociaal Domein

De Praktijk­Voorbeelden­Parade Sociaal Domein werd georganiseerd door VNG Congressen, samen met ZonMw en de Werkplaatsen Sociaal Domein. A+O fonds Gemeenten en Divosa zijn hierin partners.

Vorm, inhoud en relaties

De Werkplaatsen hebben drie kenmerkende krachtlijnen: vorm, inhoud, en relaties. Het samenspel tussen deze drie is cruciaal.

Meedoen

Houdt uw hogeschool of lectoraat zich ook actief bezig met innovatie en evaluatie van werkvormen voor de sector zorg en welzijn? Lees dan snel hoe u bij de Werkplaatsen Sociaal Domein kunt aansluiten.  

Nieuwsbrief