9 april 2020

De Werkplaats Sociaal Domein Nijmegen legt op dit moment de laatste hand aan het nieuwe spel Kletsborden met bijbehorende webapp. Kletsborden is een spel waarmee je écht contact kunt maken, op jouw manier.

Je stelt elkaar gewone en ongewone vragen. Je deelt verhalen. En er ontstaan verrassingen als je je echt in elkaar verdiept. Kletsborden is zo gemaakt dat iedereen op zijn of haar manier kan meedoen. Kletsborden spreekt verschillende zintuigen aan. Er zijn kaarten over horen, zien en voelen. Je ervaart dat alle mensen beperkingen hebben. En dat alle mensen mogelijkheden hebben. In dit spel mogen die er allebei zijn.

Het spel komt naar alle verwachting in juni beschikbaar via Semmie Sprekend Spel. De webapp is dan te vinden op www.kletsborden.nl.

 

Vorm, inhoud en relaties

De Werkplaatsen hebben drie kenmerkende krachtlijnen: vorm, inhoud, en relaties. Het samenspel tussen deze drie is cruciaal.

Dossier op Sociale Vraagstukken

Wat te doen tegen eenzaamheid? Hoe kan de zelfredzaamheid van jongeren met een beperking worden verbeterd? Wat spelen sociaal werkers nu eigenlijk klaar? De Werkplaatsen Sociaal Domein doen onderzoek naar zulke vragen, midden in de praktijk, met vaak onorthodoxe methoden, en waar beleidsmakers en uitvoerders wat aan hebben. In een dossier over de Werkplaatsen publiceert Sociale Vraagstukken met regelmaat artikelen over opvallende en kenmerkende voorbeelden uit recent onderzoek. 

Nieuwsbrief