16 november 2016

Donderdag 22 september kwamen ruim 100 deelnemers bijeen voor de energieke startconferentie van de Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid. Deze nieuwe werkplaats heeft als doel de kwaliteit van leven te bevorderen voor inwoners in de regio. Zorg- en welzijnsinstellingen, gemeenten, onderwijs en inwonervertegenwoordigingen bundelen samen hun krachten in deze leerwerkgemeenschap. Op deze manier kunnen professionals van én met elkaar leren.

Tijdens de startconferentie werden de plannen voor de nieuwe werkplaats gepresenteerd in het Bibliotheektheater van de Centrale Bibliotheek in Rotterdam. Bij binnenkomst werden bezoekers aan het werk gezet door aan te geven wat men komt ‘halen’ en ‘brengen’ bij de werkplaats. Dagvoorzitter Hetty Welschen opende de bijeenkomst en bekeek de opbrengsten zoals ‘delen van kennis en informatie’, ‘verbreden van netwerken’ en ‘ervaringen uitwisselen’. Ook termen als ‘energie’, ‘bezinning’ en ‘reflectie’ werden vaak genoemd.

Lees het volledige verslag op de website van de Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid.

 

               

Vorm, inhoud en relaties

De Werkplaatsen hebben drie kenmerkende krachtlijnen: vorm, inhoud, en relaties. Het samenspel tussen deze drie is cruciaal.

Meedoen

Houdt uw hogeschool of lectoraat zich ook actief bezig met innovatie en evaluatie van werkvormen voor de sector zorg en welzijn? Lees dan snel hoe u bij de Werkplaatsen Sociaal Domein kunt aansluiten.  

Nieuwsbrief