11 juni 2018

De Werkplaats Sociaal Domein Nijmegen heeft met subsidie van ZonMw een eerste project uitgevoerd voor de regionale ontwikkellijn Armoede: financiële zelfredzaamheid van jong-volwassenen met LVB. De opbrengsten zijn te vinden in een rapportage over het project, in verhalen van jongvolwassenen over omgaan met geld. Ook zijn de aanbevelingen verbeeld in korte films.

Voor zelfstandig wonende jongvolwassenen met lichte verstandelijke beperkingen (LVB) kent het dagelijks leven veel uitdagingen. Een van die uitdagingen is het omgaan met geld. Gemeente Nijmegen wil graag weten hoe deze groep Nijmeegse inwoners daarbij het beste ondersteund kan worden. Onderzoekers van de HAN onderzochten dit in samenwerking met 3 co-onderzoekers met een lichte verstandelijke beperking.

Resultaten van het onderzoek

Wat de onderzoekers leerden van het onderzoek is verwerkt in verhalen van jongvolwassenen, een onderzoeksrapport en in informatiefilmpjes met tips. De informatie is bedoeld voor jongvolwassenen met LVB, mensen die moeilijk lerend zijn, (aankomend) professionals, de gemeente Nijmegen en (vrijwilligers)organisaties in Nijmegen die zich bezighouden met de (financiële) ondersteuning van zelfstandig wonende jongvolwassenen met LVB.

Lees meer informatie en bekijk de filmpjes op de website van de HAN.

De leden van de 'filmcrew'

Vorm, inhoud en relaties

De Werkplaatsen hebben drie kenmerkende krachtlijnen: vorm, inhoud, en relaties. Het samenspel tussen deze drie is cruciaal.

Meedoen

Houdt uw hogeschool of lectoraat zich ook actief bezig met innovatie en evaluatie van werkvormen voor de sector zorg en welzijn? Lees dan snel hoe u bij de Werkplaatsen Sociaal Domein kunt aansluiten.  

Nieuwsbrief