20 juli 2015

Graag nodigen we u uit om op 26 oktober kennis te maken met de modulen uit de train-de-trainer Het Gesprek, uw ervaringen met het trainen van deze nieuwe manier van gespreksvoering te delen en het gesprek aan te gaan over wat deze manier van werken vraagt van docenten en trainers in het sociaal domein. Niet alleen zullen we u op zo interactief mogelijke wijze laten proeven van het materiaal, maar vooral gaan we het gesprek aan over de praktijk van het trainen van sociale professionals.

Lees verder, bekijk het programma en meld u aan.

 

Vorm, inhoud en relaties

De Werkplaatsen hebben drie kenmerkende krachtlijnen: vorm, inhoud, en relaties. Het samenspel tussen deze drie is cruciaal.

Dossier op Sociale Vraagstukken

Wat te doen tegen eenzaamheid? Hoe kan de zelfredzaamheid van jongeren met een beperking worden verbeterd? Wat spelen sociaal werkers nu eigenlijk klaar? De Werkplaatsen Sociaal Domein doen onderzoek naar zulke vragen, midden in de praktijk, met vaak onorthodoxe methoden, en waar beleidsmakers en uitvoerders wat aan hebben. In een dossier over de Werkplaatsen publiceert Sociale Vraagstukken met regelmaat artikelen over opvallende en kenmerkende voorbeelden uit recent onderzoek. 

Nieuwsbrief