Praten over je diepere gevoelens? Dat doe je ‘gewoon’ door een spel te spelen. De Gelderlander en Zorgbelang Nederland publiceerden beiden een artikel over het spel 'Hoe is 't?!' van Wmo-werkplaats Nijmegen.

Behoefte om ervaringen te delen

Tijdens een onderzoek onder ouderen en jong-volwassenen in regio Aalten kwam naar voren hoe sterk de behoefte is om ervaringen te delen. Tegelijkertijd blijkt het lastig om dat echt te doen. Ook voelen veel mensen zich alleen en eenzaam, maar is het een taboe om erover te praten. Dit was de aanleiding voor studenten en onderzoekers van Wmo-Werkplaats Nijmegen om dit spel te maken.

Meer informatie

Lees de artikelen over 'Hoe is 't' op de website van de Wmo-werkplaats Nijmegen. Lees meer informatie over het bordspel.

Vorm, inhoud en relaties

De Werkplaatsen hebben drie kenmerkende krachtlijnen: vorm, inhoud, en relaties. Het samenspel tussen deze drie is cruciaal.

Meedoen

Houdt uw hogeschool of lectoraat zich ook actief bezig met innovatie en evaluatie van werkvormen voor de sector zorg en welzijn? Lees dan snel hoe u bij de Werkplaatsen Sociaal Domein kunt aansluiten.  

Nieuwsbrief