3 november 2016

In de maand november organiseert het kennisplatform Utrecht Sociaal (kUS) weer verschillende bijeenkomsten voor zowel professionals als gemeenten.

Op 15 november is er de conferentie Geweld in gezinnen voor professionals. Wanneer is het juiste moment om melding te maken van geweld? Zie je het wel goed? En hoe bespreek je het met de gezinsleden?

Op 18 november organiseert kUS een tweede themabijeenkomst met dit keer het thema de burger centraal: wens of werkelijkheid?

Ook is er op 24 november weer een leerkringbijeenkomst voor gemeenten. Hoe ver zijn gemeenten inmiddels getransformeerd?

Lees meer over de bijeenkomsten die kUS (mede) organiseert op de website van het kennisplatform.

Vorm, inhoud en relaties

De Werkplaatsen hebben drie kenmerkende krachtlijnen: vorm, inhoud, en relaties. Het samenspel tussen deze drie is cruciaal.

Dossier op Sociale Vraagstukken

Wat te doen tegen eenzaamheid? Hoe kan de zelfredzaamheid van jongeren met een beperking worden verbeterd? Wat spelen sociaal werkers nu eigenlijk klaar? De Werkplaatsen Sociaal Domein doen onderzoek naar zulke vragen, midden in de praktijk, met vaak onorthodoxe methoden, en waar beleidsmakers en uitvoerders wat aan hebben. In een dossier over de Werkplaatsen publiceert Sociale Vraagstukken met regelmaat artikelen over opvallende en kenmerkende voorbeelden uit recent onderzoek. 

Nieuwsbrief