16 februari 2018

Op 23 februari 2018 verzorgt psychiater Jim van Os, onder andere bekend van ‘De Nieuwe GGZ’, en één van 'the world’s most influential scientific minds of our time' (Wikipedia), een actualiteitencollege over de grote veranderingen die op het moment plaatsvinden in de geestelijke gezondheidszorg.

Hij zoekt met name antwoorden op de vraag hoe professionele kennis en ervaringskennis op het gebied van psychisch lijden elkaar kunnen vinden. En hoe dat kansen biedt om elkaar te vinden in co-creatie in de wijk, als antidotum tegen de ervaring van betekenisloosheid van zorgvragers en zorgverleners in het huidige productiesysteem van GGZ.

Jim van Os spreekt tijdens het college zowel burgers, professionals, bestuurders als financiers indringend aan: het gaat namelijk niet alleen om veranderingen in het systeem. Maar ook: hoe haal je het systeem uit de mensen? En is een beetje hospitaliseren ook niet onvermijdelijk als je de GGZ naar de wijk brengt? Van Os gaat het ongemak in ieder geval niet uit de weg. U toch ook niet? Het Kennisplatform Sociaal Domein Noord-Holland nodigt u graag uit om het interactieve college over ‘Betekenisvolle ontmoetingen’ bij te wonen en met Jim van Os en met elkaar in gesprek te gaan.

Meer informatie

Het actualiteitencollege vindt plaats van 15.00 tot 17.00 uur bij Inholland Haarlem. Lees meer op de website van het Kennisplatform Sociaal Domein Noord-Holland.

Vorm, inhoud en relaties

De Werkplaatsen hebben drie kenmerkende krachtlijnen: vorm, inhoud, en relaties. Het samenspel tussen deze drie is cruciaal.

Meedoen

Houdt uw hogeschool of lectoraat zich ook actief bezig met innovatie en evaluatie van werkvormen voor de sector zorg en welzijn? Lees dan snel hoe u bij de Werkplaatsen Sociaal Domein kunt aansluiten.  

Nieuwsbrief