Kenniscafe Twente

Kenniscafés Werkplaats Sociaal Domein Twente

Het Kenniscafé is een ontmoetingsplek voor iedereen die geïnteresseerd is in het sociaal domein. Het fenomeen bestaat al enige tijd in andere steden en landen. Geen monologen op hoog vaktechnisch niveau, maar een plek waar we informeel kennis en ontwikkelingen met elkaar delen en doorgeven. Deskundigen vertellen gepassioneerd over hun kennisgebied en gaan graag samen het gesprek aan met geïnteresseerde bezoekers.

Rondom de thema's Eenzaamheid, Armoede & schulden en Personen met verward gedrag en psychische problematiek wordt meerdere malen per jaar een Kenniscafé georganiseerd dat op diverse manieren zal worden vormgegeven. Denk hierbij aan een lezing, workshop, symposium, webinar of andere inspirerende bijeenkomst. In een ongedwongen sfeer nodigen we onze partners uit om vanuit eigen kennis en ervaring belangstellenden mee te nemen in onderwerpen die tot de verbeelding spreken en herkenbaar zijn in ons werk. 

Onlangs hebben er twee kenniscafés plaatsgevonden; 21 april, Kenniscafé Complementair werken is meer dan samen-werken en 17 mei, Kenniscafé Vroeg erop af. Tijdig erbij. Beide kenniscafés waren een groot succes, klik op de link voor een korte terugblik op de beide kenniscafés. Heb je ook interesse om een kenniscafé bij te wonen? Op 4 oktober 2022 staat een kenniscafé met Alet Klarenbeek ’Een heldere kijk op eenzaamheid’ op de planning. 

En zoals de naam Kenniscafé doet vermoeden sluiten we altijd af met een drankje, dus wees welkom!