Buurthuis

Online bijeenkomst: belang van sociale infrastructuur voor betekenisvol contact in de wijk

Een wijk is meer dan een geografische setting. Het is een plek waar het alledaagse leven van inwoners zich afspeelt. Op welke plekken in de wijk ontstaat betekenisvol sociaal contact? Hoe kunnen we onze kennis over sociale infrastructuur gebruiken om publieke ontmoetingen en sociale inclusie te bevorderen? 

Dinsdag 26 september van 9.30 – 11.30 uur organiseren de HAN en Zuyd Hogeschool de online bijeenkomst: Plekken van verbinding in de wijk.

We starten de bijeenkomst met een lezing van Professor Griet Roets van de Universiteit Gent over het belang van sociale infrastructuur in wijken en de rol van sociale professionals daarin. Na de lezing gaan we met elkaar aan de slag. In break-out-rooms delen we ervaringen, praktijkvoorbeelden, en willen we jullie vooral ook uitnodigen om mee te denken welke uitdagingen vragen om vervolgonderzoek. 

Voor meer informatie over de bijeenkomst, neem contact op met Michelle van der Tier, senior onderzoeker Lectoraat Versterken van Sociale Kwaliteit (michelle.vandertier@han.nl, 06-50029578).