Kenniscafé : Steunstructuren voor mensen met Onbegrepen Gedrag
Hoe geef je niet-stigmatiserende psycho-educatie in de buurt, rekening houdend met privacy? En hoe zet je rondom een persoon een formele en informele steunstructuur op?
In de ondersteuning van mensen met onbegrepen (of verward) gedrag ligt de focus te vaak op onveiligheid en worden belangen en kennis van naasten nog te weinig meegenomen. Vanuit de Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid onderzoeken we hoe professionals hierin verandering kunnen brengen. Hoe geef je niet-stigmatiserende psycho-educatie in de buurt, rekening houdend met privacy? En hoe zet je rondom een persoon een formele en informele steunstructuur op? Tijdens dit kenniscafé op 9 december zoeken we de verdieping.
Programma
- Keynote-speaker Caroline Verheijde, psychiater/systeemtherapeut vanuit wijkpsychiatrie Rotterdam, vertelt over het opzetten van een wijkcommunity voor en met mensen met een GGZ-uitdaging en hoe je buurtbewoners stimuleert om voor elkaar te zorgen.
- Vanuit de Werkplaats Sociaal Domein delen docentonderzoekers Thom Rondeel en Jaap van den Bosch de inzichten uit een jaar veldonderzoek over professionele ondersteuning van mensen met onbegrepen gedrag.
- Daarna gaan we zelf aan de slag met deze good practices. Aan dialoogtafels vliegen we een casus over een persoon met onbegrepen gedrag aan vanuit het idee van community building. Dit doen we met een hapje en een drankje.
Praktische informatie
Datum: Maandag 9 december 2024
Tijd: 14:30 - 16:45 uur
Locatie: Hogeschool Inholland - 1e verdieping (Foyer), Posthumalaan 90 Rotterdam
Prijs: Gratis
Denk en werk met ons mee op 9 december en ontdek hoe we samen het verschil kunnen maken!