Ondernemers in zwaar weer

Kenniscafé Ondernemers in zwaar financieel weer

De inflatie en de stijgende energieprijzen slaan hard toe, maar misschien wel dubbel zo hard bij ondernemers. Zij worden niet alleen privé, maar ook zakelijk geconfronteerd met stijgende kosten. Een deel van hen merkt ook nog eens dat de consument de hand op de knip houdt. Hoe kom je als hulp- of dienstverlener in contact met ondernemers die in de problemen dreigen te komen?

Wat betekent het voor het gezin als een ondernemer in zwaar weer zit? Waar kun je als ondernemer terecht en welke voorzieningen zijn er? Vaak kan er meer dan je denkt. We hebben een aantal inspirerende sprekers verzameld die vanuit hun eigen ervaring over dit thema kunnen vertellen.

Meld je aan, het aantal plaatsen is beperkt. Deelname is gratis. 

Dinsdag 6 december 2022 van 14.30 tot 17.00 uur
Locatie: ROZ Enschedesestraat 164 in Hengelo

Programma

14.30 – 15.00 uur Inloop en ontvangst met koffie en thee
15.00 – 15.10 uur Welkom
15.10 – 15.35 uur Silke Eitink (ROZ) en Anja Rouwenhorst (HR Budgetcoaching & bewindvoering): welke voorzieningen en regelingen zijn er en wat kan beschermingsbewind betekenen voor ondernemers met (dreigende) financiële problemen?
15.45 – 16.30 uur Workshops. Keuze uit:

  1. Ton Veldhuizen (ondernemersadviseur ROZ) en Ursula Hesselink (erfcoach Eeckhof B.V.) over financiële zorgen bij agrariërs
  2. Rineke de Wit (ervaringsdeskundige): verder als ondernemer na een schuldsaneringstraject

16.40 – 17.00 uur Jenny Wildenbos (VNG): Wat doet de VNG om gemeenten te helpen zodat zij hun ondernemers kunnen ondersteunen?
17.00 uur Netwerken met een hapje en een drankje

Meer over de kenniscafés van de Werkplaats Sociaal Domein Twente