Eenzaam meisje kijkend uit het raam

Conferentie Geweld in gezinnen

Na aandacht voor het thema ‘Persoonlijke effectiviteit en professionele kracht’ vorig jaar, stelt het kennisplatform Utrecht Sociaal dit jaar ervaringsdeskundigheid centraal. Want aan wie kun je beter vragen wat geholpen zou hebben dan aan een voormalig slachtoffer van kindermishandeling? Wie kan beter uitleggen hoe een bepaalde dynamiek werkt dan een dader zelf? En wie kan beter vertellen wat heeft geholpen dan iemand die daadwerkelijk geholpen is?

Het congres staat niet alleen in het teken van ervaringsdeskundigheid, maar wordt ook volledig door een groep ervaringsdeskundigen georganiseerd. Daarnaast brengen sprekers en workshopleiders ook eigen ervaringsdeskundigheid in. Tijdens de bijeenkomst krijgt u plenair én in workshops handvatten om beter toegerust te zijn in de complexiteit die situaties van huiselijk geweld met zich meebrengen.

Het congres vindt plaats op 16 november 2021 in Het Huis Utrecht, Je kunt je vanaf september 2021 aanmelden via de website van het kennisplatform Utrecht Sociaal.