Armoede gevel huis

Bijeenkomst Innovatiewerkplaats Groningen: wonen is meer dan een dak boven je hoofd

Zelfstandig blijven wonen met ondersteuning uit de naaste omgeving is voor ouderen nu de norm. Vaak (maar niet altijd) vanuit eigen wens en behoefte, maar meer nog door schaarste in de zorg en daaruit voorkomend beleid (denk aan het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA) en Wonen en Zorg voor Ouderen (WOZO). 

We gaan voor vitaal en goed voorbereid ouder worden, maar bij ouder worden komen toch ook echt veranderingen kijken, zoals de daginvulling, verlies van naasten, lichamelijke en cognitieve mankementen. Zaken die maken dat je contact met anderen, voorzieningen, hulp en ondersteuning en eventueel zorg nodig hebt om zelfstandig te kunnen blijven wonen, mee te doen en regie te blijven houden. Wat betekent dat als je niet in een stad woont? 

Op dinsdagmiddag 16 april 2024 organiseert de Innovatiewerkplaats Senioren de bijeenkomst Wonen is meer dan een dak boven je hoofd. In deze bijeenkomst kijken we vanuit het concept age-friendly communities naar het wonen van ouderen in dorpen en streken in het verleden, initiatieven in het heden om als ouderen zelfstandig te kunnen blijven wonen en deel uit te maken van een gemeenschap en kijken we samen naar de toekomst. 

  • Wanneer: dinsdag 16 april 2024, 13- 17 uur
  • Waar: regio Groningen
  • Meer informatie: j.k.nap@pl.hanze.nl